Japan till Sverige, när vi inte kan åka till Japan får Japan komma till oss.

Har du fastnat för poddar? Det enkla sättet att kunna lyssna på vettiga människor som pratar om olika ämnen som du är intresserad av.

Jag tror mig kunna bedöma att intresset för Japan, både maten och kulturen, ökar. Det kan jag utläsa i mina analysdata i google analytics. Trafiken ökar, och har ökat sedan det där viruset dök in och tog över våra liv.

Är du nyfiken på Japan så vill jag rekommendera Japanpodden, du hittar den där poddar finns. Acast eller i din app på telefonen. Du hittar också Japanpodden på facebook, här är länken och så finns det naturligtvis också en hemsida, den hittar du här Här kan du hitta info om vad olika poddar har för innehåll.

Japanpodden drivs och publiceras av Svenskar, japanveteranerna Göran Edman, Hans Rhodiner och Lars Vargö och kommer ut med nytt avsnitt ca två gånger per månad. De är ca 30 minuter långa, lagom för en lunchpromenad.

Senaste avsnittet handlar en del om Corona i Japan där de precis som vi I Sverige har en Light variant av lock-down. De blir lika kritiserade som vi blivit för att vi inte stänger ner allt.
Tidigare avsnitt handlar om annat än virus. Det är spännande spaningar på sådant som jag tror intresserar fler än mig.

Och kanske stämmer det, att det finns fler likheter än olikheter mellan oss i dessa båda länder?