Najs of Sweden

Najs of Sweden startade som butik på Sveavägen 133,  efter två år med fysisk butik är vi nu en e-handel. Lagret finns på Lilla Essingen i Stockholm och där finns också en liten lagershop som du kan besöka vissa tider som du hittar längst ner på sidan.

Varför Japan? – frågar många.

Japan och Sverige har något gemensamt när det kommer till design. Rena enkla material och linjer tycker vi är gemensamt. Japan är motsägelsefullt i mycket, det är mycket förpackningsmaterial kring mat och samtidigt finns inga papperskorgar att slänga skräp i. Det finns massor av dessa motsägelsefulla exempel.
Det Japan vi älskar är det traditionella, där japanen behandlar saker med någon form av vördnad. Lägger tid på att slå in fina paket. Att sopa framför sin ytterdörr. Det rena och det enkla. Det är ett fascinerande land och folk. Japan kan också inspirera till mycket kring vår livsstil och den stolthet som finns kring produktion av varor är påtaglig när du studerar en produkt lite närmare.
Dessutom är det ett ökat intresse från Sverige, fler reser till Japan och vi lagar japansk mat som aldrig förr. Då tänker vi inte på Sushi…

Hur blev det så här?

Allt startade med två systrar som ville göra något nytt och annorlunda. Lång historia kort så åkte vi till Japan och träffade tillverkare av japanska matlådor, åkte hem, byggde en webshop och började sälja.
Det gick något år och hösten 2016 köpte vi en butik och utökade sortimentet med porslin. Två roliga år med många roliga möten med intressanta kunder. Att det är så många som älskar Japan och många som även har en egen historia till detta land och folk visste vi inte.

Hösten 2017 blev kaotisk med mycket dubbeljobb och det blev dags att prioritera. Storasyster jobbar som lärare och utbildar inom e-handel. Samtidigt som antal webbeställningar ökat markant från alla delar av Sverige.
Vi bestämde att oss för att lämna den fysiska butiken och satsa på e-handel. Och vi bestämde oss också för att den stora systern ensam tar över och kör Najs of Sweden.

Idag

Lagret finns fortfarande i egen regi, efter några år på Lilla Essingen finns lagret nu i Hökarängen. Här kan du komma och känna på sakerna och handla på de tider som finns angivna längst ner på hemsidan.
2018 innebar också att syrran och jag valde att jag driver Najs vidare ensam. Eftersom jag själv gör alla moment med att beställa varor, uppdatera webshop och packa samt skicka dina paket så kan det ibland ta några extra dagar och då ser du information om det när du kommer till kassan. 
Förutom hemsidan så hittar du oss på Facebook, Instagram och Pinterest via @najsofsweden

Antal order har ökat och människor från hela Sverige hittar hit via sökningar på Google. Vi är inte frekventa med rabatter eller annonser och tycker inte om att spä på den onödiga konsumtionen. De som handlar hos Najs har ofta en koppling till Japan. Antingen via en minnesvärd resa eller andra djupare band. Vi vill helt enkelt finnas och sprida tankar om att köpa saker som på riktigt ger dig en tillfredställelse. Något att vårda och känna glädje tillsammans med.

Välkommen att hälsa på!
Piprensarvägen 8 (baksida hus), Hökarängen

Anna-Carin

Din varukorg

Vill du ha inspirationsbrev

Ja,tack

* Du behöver ange mailadress *

Se tidigare inspirationsbrev.

Powered by MailChimp