Najs of Sweden

Najs of Sweden startade som som butik på Sveavägen 133, efter två år med fysisk butik är vi nu en e-handel. Lagret finns i Stockholm och där finns också en liten lagershop som du kan besöka vissa tider med början av februari 2018.

Varför Japan frågar många

Japan och Sverige har något gemensamt när det kommer till design. Rena enkla material och linjer tycker vi är gemensamt. Japan är motsägelsefullt i mycket, det är mycket förpackningsmaterial kring mat och samtidigt finns inga papperskorgar att slänga skräp i. Det finns massor av dessa motsägelsefulla exempel.
Det Japan vi älskar är det traditionella, där japanen behandlar saker med någon form av vördnad. Lägger tid på att slå in fina paket. Att sopa framför sin ytterdörr. Det rena och det enkla. Det är ett fascinerande land och folk.
Dessutom är det ett ökat intresse från Sverige, fler reser till Japan och vi lagar japansk mat som aldrig förr. Då tänker vi inte på Sushi…

Hur blev det så här?

Allt startade med två systrar som ville göra något nytt och annorlunda. Lång historia kort så åkte vi till Japan och träffade tillverkare av japanska matlådor, åkte hem, byggde en webshop och började sälja.
Det gick några år och hösten 2016 köpte vi en butik och utökade sortimentet med porslin. Två roliga år med många roliga möten med intressanta kunder. Att det är så många som älskar Japan och många som även har en egen historia till detta land och folk visste vi inte.

Hösten 2017 blev kaotisk med mycket dubbeljobb och det blev dags att prioritera. Storasyster jobbar som lärare och utbildar i e-handel. Samtidigt som antal webbeställningar ökat markant från alla delar av Sverige.
Vi bestämde att oss för att lämna den fysiska butiken och satsa på e-handel.

Vilka är vi?

Vi, det är systrarna Anna-Carin och Lollo. Som syskon har vi sidor där vi är lika varandra, men också sidor som är ganska olika och där vi kompletterar varandra. Det är Anna-Carin som är äldst och snabbast. Idéer ploppar upp som popcorn i en het gryta.
AC är född  i Visby, mamma till Daniel och farmor till Emma och Lion, bor på Södermalm. Den yngre Lollo är den mer noggranna och analyserande hälften av oss, Lollo är född i Malmö, mamma till Johanna och Adam och bosatt i Älvsjö.

2018

Lagret är flyttat och finns fortfarande i egen regi inom Stockholms tullar. Det blir e-handel och därmed måste hela sortimentet finnas i webshopen. Januari ägnas åt att få ordning på det nya lagret och fotografera samt uppdatera web-shopen.
Från Februari kommer det finnas möjlighet att besöka lagershopen vissa tider.

Förutom hemsidan så hittar du oss på Facebook, Instagram och Pinterest via @najsofsweden

Vi hörs!

Anna-Carin & Lollo

Din varukorg

Instagram Feed

Hämta fler
Something is wrong.
Instagram token error.

Fler inlägg

Kategorier