Najs of Sweden

Najs of Sweden startade som som butik på Sveavägen 133, och efter två år med fysisk butik är vi nu en e-handel. Lagret finns i Stockholm och där finns också en liten lagershop som du kan besöka vissa tider sedan början av februari 2018.

Varför Japan frågar många

Japan och Sverige har något gemensamt när det kommer till design. Rena enkla material och linjer tycker vi är gemensamt. Japan är motsägelsefullt i mycket, det är mycket förpackningsmaterial kring mat och samtidigt finns inga papperskorgar att slänga skräp i. Det finns massor av dessa motsägelsefulla exempel.
Det Japan vi älskar är det traditionella, där japanen behandlar saker med någon form av vördnad. Lägger tid på att slå in fina paket. Att sopa framför sin ytterdörr. Det rena och det enkla. Det är ett fascinerande land och folk. Japan kan också inspirera till mycket kring vår livsstil och den stolthet som finns kring produktion av varor är påtaglig när du studerar en produkt lite närmare.
Dessutom är det ett ökat intresse från Sverige, fler reser till Japan och vi lagar japansk mat som aldrig förr. Då tänker vi inte på Sushi…

Hur blev det så här?

Allt startade med två systrar som ville göra något nytt och annorlunda. Lång historia kort så åkte vi till Japan och träffade tillverkare av japanska matlådor, åkte hem, byggde en webshop och började sälja.
Det gick några år och hösten 2016 köpte vi en butik och utökade sortimentet med porslin. Två roliga år med många roliga möten med intressanta kunder. Att det är så många som älskar Japan och många som även har en egen historia till detta land och folk visste vi inte.

Hösten 2017 blev kaotisk med mycket dubbeljobb och det blev dags att prioritera. Storasyster jobbar som lärare och utbildar i e-handel. Samtidigt som antal webbeställningar ökat markant från alla delar av Sverige.
Vi bestämde att oss för att lämna den fysiska butiken och satsa på e-handel. Och vi bestämde oss också för att den stora systern ensam tar över och kör Najs of Sweden.

 

2018

Lagret är flyttat och finns fortfarande i egen regi inom Stockholms tullar. På Lilla Essingen delar jag lokal med några andra företagare. Här kan du komma och känna på sakerna och handla på de tider som finns angivna längst ner på hemsidan.
2018 innebar också att syrran och jag valde att jag driver Najs vidare ensam.
Förutom hemsidan så hittar du oss på Facebook, Instagram och Pinterest via @najsofsweden

Vi hörs!

Anna-Carin

Din varukorg

Instagram Feed

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler

Fler inlägg

Kategorier