Inredningsdetaljer är i princip
allt som finns i ditt hem

När vi tänker inredning så tänker vi på saker vi har runt omkring oss hemma, vi är alla olika och har olika intressen.
Vi på Najs of Sweden gillar det minimalistiska, det rena och enkla. Saker som har tillverkats på ett juste sätt. Som tar hand om miljö och människor i tillverkningsledet. Vi väljer gärna saker som ligger nära hantverkstraditioner. Vi importerar från Japan för att vi inspireras av landet och kulturen där.
Din inredning speglar dig och vad du gillar. Hemmet tycker vi ska vara en plats för återhämtning och reflektion samt platsen där familjen och vännerna samlas.
Inredning och livsstil går hand i hand tycker vi.

En gång per månad skickar vi inspirationsbrev kring livsstil, mat, och annat hämtat från Japan.

Alla tidigare inspirationsbrev sedan 2016 hittar du på den här sidan: TIdigare inspirationsbrev. 

 

 

Är du intresserad av Japan och nyfiken på landet, människorna och kulturen så kanske du gillar att följa våra inlägg.
Varje fredag lägger vi ut ett inlägg i kategorin “nyfiken på Japan” de inläggen hittar du här på hemsidan, klicka på knappen ovan så kommer du till inläggen. Varje fredagkväll finns också en länk på vår facebooksida, se till att följa oss där så kommer inlägget automatiskt i ditt flöde. Här hittar du länk till Najs of Sweden på Facebook
Några dagar per vecka gör vi ett inlägg i vår mikroblogg. Tankar om hemmet, livet och sådant vi stöter på som vi gillar och som på något sätt hänger ihop med hem och livsstil. Bild och lite text och ibland även länkar för dig som vill utforska mer. Knappen ovan tar dig dit. Välkommen med feedback och dina tankar.

Instagram uppdateras nästan dagligen, följ oss här för inspiration

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler

Ett personligt hem

Hos oss finns saker som ska användas, japanskt vackert porslin från mindre och medelstora tillverkare i Japan. Traditionella mönster och former som vi tycker passar Sverige och det nordiska sättet att leva. Du hittar också japansk textil med hög kvalitet och som håller länge. Handdukar och filtar som dina barn och barnbarn kan ärva. Hantverksmässig tillverkning från textilkända Imabari distriktet.

Vi gillar också små enkla arrangemang av vardagliga ting. Samla det du tycker om och skapa ett stilleben. 

Vi håller oss nära det dukade bordet, där middag och umgänge med familj och vänner ofta sker. Hemmet är en plats för avkoppling, återhämtning och umgänge. Här ska du trivas bland gammalt och nytt, och här ska du drömma och planera om det du tänker förnya i livet.
Balans i hemmet skapar lugn, mer om dessa tankar i mikrobloggen.

 


Självklart finns vi också på Instagram och pinterest. Sök Najsofsweden så tror vi du hittar rätt. 

Du kan också följa oss på Houzz    Anna-Carin Lensbo i Stockholm, SE på Houzz

Grundelementen

I väst pratar vi om fyra grundelement, vatten, luft, jord och eld. I öst har de ett annat synsätt, här finns fem grundelement. Jord, vatten, eld, metall och trä. Vilket du tycker bäst om spelar ingen roll. I inredningen kan det vara bra att tänka på dessa. Att vi tänder mest stearinljus i världen (eld) är det ingen tvekan om. Växter (jord)  är en bra inredningsdetalj. Att ha ordning och reda och inte övermöblera med prylar skapar luft och rymd. Glasvaser eller en karaff med dricksvatten påminner om att dricka och så är det fint att se vattnet i en genomskinlig glasbehållare. Det är ju inte alla som har sjöutsikt 🙂