Japansk textil

Japansk textil

Japansk textil från Imabari Japan är kända för en hög kvalitet i snygg design. Läs mer om Kontex och tvättråden nedan.

Produkter Kontex

Imabari towels är ett begrepp som är känt i Japan och hos de som har kunskap om att det är skillnad på hur bomullen ska hanteras för att få en mjuk och absorberande kvalitet.
Handdukar och textilier vävs på ett hantverksmässigt sätt av den finaste bomullen på långsamma maskiner för att inte fibrerna i råvaran ska slitas sönder. Det färdiga tyget tvättas sedan i det renaste vattnet från berget ”Mt. Ishizuchi” som lämnar ifrån sig smältvatten utan mineraler och andra ämnen. På så sätt frigörs de restprodukter som inte är organiska och ej heller hör hemma i en mjuk skön handduk.
Det är ganska lätt att förstå att massproducerade handdukar vävs i supersnabba maskiner för att kunna producera så många, och billiga, handdukar som möjligt. Och att dessa supersnabba maskiner också sliter sönder trådarna som är grunden i vävningen.

Tvättråd:

Handdukar, Tvätta i 40 grader och med tvättmedel utan blekmedel. Använd helst inte sköljmedel eftersom det försämrar absorberingsförmågan i bomull. Torktumla gärna om du har möjlighet. I annat fall häng luftigt att torka.
Handdukar kan krympa något vid första tvätten. Måtten som är angivna är efter krympning.