Yuki-no-Otani Snow Canyon Road
Platsen ligger på den stora huvudön och i förhållande till Tokyo hittar vi platsen åt nordväst. Berg och hyfsat nära kusten kanske bidrar till snömängden. Platsen kallas Snowcorridor och är en känd attraktion i turistkretsar.

Japan “The land of the rising sun” är ett land med häftiga platser för natur- och landskapsfotografering. Ett av dessa platser är the Snowcorridor som ofta har snöväggar upp mot 20 meter. Det är närmast att betrakta som ett naturfenomen och det kommer myyyycket snö här i denna canyon. Vägen öppnades första gången 1971, en alpin väg som sammanbinder Tateyama och Ōmachi.

Jag själv har besökt Japan i både november och februari och haft väldigt olika väder, 20 grader plus och 5 minus med snö som stängde flygplatsen. Blev lite nyfiken på hur det är i olika delar och hittade ett resereportage som beskrev en fantastisk skidåkning. Följande info för den snötokiga:
i norra Japan, på ön Hokkaido är en av de platser i världen där det faller allra mest snö. Det kan komma 17 meter snö och det lockar många skidentusiaster för att få puderåkning utöver alla gränser.

I en reseblogg läste jag -“Med ett genomsnitt på 15-16 meter snö (bara i Alaska faller det mer snö) och mer än 100 skidorter bara på nordön, var vi rätt säkra på att vi skulle ut på en resa som skulle fylla oss med intryck. Och faktiskt – det blev en resa som vi aldrig kommer att glömma.”

Nordön Hokkaido är en av de platser i världen där det faller allra mest snö. Med ett genomsnitt på 15-16 meter snö (bara i Alaska faller det mer snö) och mer än 100 skidorter bara på nordön, var vi rätt säkra på att vi skulle ut på en resa som skulle fylla oss med intryck. Och faktiskt – det blev en resa som vi aldrig kommer att glömma.

Restiden är lång och orten ligger lågt. Det finns ingen konstsnöanläggning och liftsystemet är en aning föråldrat och av blygsam storlek. Inkvarteringen är inget att hurra över och skyltningen är oförståelig. Mot alla odds var det vi upplevde här inget mindre än: himlen på jorden.

Varför välja en skidort som har så dåliga utsikter? Även helt bokstavligt talat? Svaret på den frågan är att “Din Pow Camp”-resan till Japan bjöd på de mest fantastiska skidupplevelserna i den mest underbara pudersnö.

Sök Pow camp Japan på Youtube för att förstå skillnad på skidåkning och skidåkning.
eller klicka här för en film

 

 

Japan, 〒930-1414 Toyama Prefecture, Nakaniikawa District, Tateyama, 芦峅寺室堂